Γενικές Πληροφορίες

Το Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Ρίου. Το Ρίο βρίσκεται λίγο πριν την είσοδο της Πάτρας από την ανατολική πλευρά της πόλης, δηλαδή καθώς μπαίνουμε στην πόλη από την εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών.

Διαμονή στη Πάτρα

Αν έρθετε με αυτοκίνητο σας προτείνουμε να επιλέξετε ένα ξενοδοχείο στην περιοχή του Ρίου καθώς τα περισσότερα διαθέτουν parking σε αντίθεση με πολλά ξενοδοχεία στο κέντρο της Πάτρας. Αν δεν έχετε αυτοκίνητο και θέλετε να προσέρχεστε με αστικό λεωφορείο, ίσως είναι καλύτερα να μείνετε στο κέντρο της Πάτρας καθώς τα ξενοδοχεία του Ρίου είναι κατά κύριο λόγο μακριά από τις στάσεις λεωφορείων. Αντίθετα, για πρόσβαση με ταξί από τα ξενοδοχεία του Ρίου η διαδρομή θα κοστίσει αρκετά φθηνότερα. Τέλος, λίγα σε αριθμό ξενοδοχεία βρίσκονται σε απόσταση που περπατιέται εύκολα από τον χώρο του Πανεπιστημίου.

Πρόσβαση στη πανεπιστημιούπολη με αυτοκίνητο

Για να φτάσετε στην Πανεπιστημιούπολη Πατρών, στο Ρίο, ερχόμενοι από Αθήνα θα πρέπει να στρίψετε δεξιά μετά τα διόδια του Ρίου ακολουθώντας πινακίδες προς Νοσοκομείο Ρίου/Πανεπιστήμιο Πατρών. Ερχόμενοι από τη Στερεά Ελλάδα μέσω της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου θα ακολουθήσετε πινακίδες για Νοσοκομείο Ρίου/Πανεπιστήμιο Πατρών. Από το κέντρο της Πάτρας θα κατευθυνθείτε προς Αθήνα και θα στρίψετε δεξιά στις πινακίδες για Νοσοκομείο Ρίου/Πανεπιστήμιο Πατρών. Εντός της Πανεπιστημιούπολης υπάρχουν πινακίδες για το συνεδριακό κέντρο.

 

Μετακίνηση με αστικό λεωφορείο ή ταξί

Η Πανεπιστημιούπολη Πατρών εξυπηρετείται με τα λεωφορεία της γραμμής 6 (601)του αστικού ΚΤΕΛ Πατρών. Η γραμμή 6 με κατεύθυνση το Πανεπιστήμιο ξεκινά από το κέντρο της Πάτρας στην οδό Ερμού και ακολουθεί την οδό Κορίνθου και στη συνέχεια την οδό Πανεπιστημίου. Τα εισιτήρια για το Πανεπιστήμιο (Β’ ζώνη) είναι το πορτοκαλί (κανονικό 1,70 ευρώ) και το καφέ (μειωμένο 0,80 ευρώ). Η συχνότητα των λεωφορείων είναι ανά 15 λεπτά(καθημερινές), μισή ώρα (Σάββατα) και μία ώρα (αργίες). Τα δρομολόγια διαρκούν από τις 6:30 έως τις 24:00 και η διαδρομή κρατά περίπου μισή ώρα. Πραγματοποιείται στάση πλησίον του Συνεδριακού Κέντρου.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.astikopatras.gr/grammes/xeimerina/601-604-605-panepistimio-nosokomeio-ag-vasileios-dimorigopoulo-rio

Για Ταξί μπορείτε να καλείτε στους αριθμούς 2610450000 ή 2610205205. Το Πανεπιστήμιο είναι στη ζώνη της διπλής ταρίφας.